کوردستان میدیا

سایت مرکزی حزب دمکرات کوردستان ایران

مصطفی هجری بە بان کی‌مون نامه‌ نوشت

19:41 - 6 شهریور 1391

کوردستان مـــــــیدیا: در آستانه‌ی سفر بان کی‌مون دبیر کل سازمان ملل متحد، مصطفی هجری دبیر کل حزب دمکرات کردستان ایران طی نامه‌‌ای نامبردە را از وضعیت حقوق بشر در کردستان آگاه می‌سازد.


دبیر کل محترم سازمان ملل جناب بان کی‌مون!


مطلع شدیم که‌ قصد حضور در اجلاس عدم تعهد در تهران را دارید و در این راستا بر اساس گفته‌های سخنگویتان قصد دارید که‌ در مورد نقض حقوق بشر در ایران مواضع و خواسته‌‌های خود را مطرح نمایید. ازنظر ما فشار جامعه‌ بین‌المللی به‌ ایران در خصوص نقض بی‌سابقه‌ حقوق بشر در این کشور در شرایطی که‌ نگاه‌ها بیشتر به‌ سوی مسائلی چون مسئله‌ هسته‌‌ای معطوف شده‌ است بسیار لازم و ضروری است. بیش از هر چیز اما لازم است که‌ جامعه‌ بین‌المللی ارزیابی عمیق‌تری در خصوص ابعاد مختلف نقض حقوق بشر در ایران داشته‌ باشد. لازم به‌ ذکر است به‌ دلیل سرکوب کامل اشخاص و نهادهای مدافع حوق بشر در داخل ایران و ایزوله‌ کردن جامعه‌ ایران توسط حکومت این کشور امکان آشکار شدن بسیاری از موارد نقض حقوق بشر و به‌ ویژه‌ در مناطقی که‌ از مرکز ایران فاصله‌ دارند وجود ندارد. به‌ همین دلیل لازم دیدیم مواردی را که با توجه‌ به‌ زمینه‌ فعالیتمان در کردستان وجود دارد در چند کاتاگوری اشاره‌ کنیم. از جناب دبیرکل سازمان ملل انتظار می‌رود با توجه‌ به‌ شدیدتر و سیستماتیکتر بودن موارد نقض حقوق بشر در کردستان ایران به‌ این قضیه‌ اهمیت شایان آن را بدهند. از نظر ما فوریت و اظطرار این مسئله‌ از آنجا ناشی می‌شود که‌ نە تنها حیات فردی انسان‌ها بلکه‌ حیات فرهنگی و جمعی آنها در کردستان ایران به‌ شیوه‌ای سیستماتیک و بسیار جدی در معرض نابودی قرار گرفته‌ است و با توجه‌ به‌ ارزش‌های مشترک جامعه‌ جهانی مطرح در منشور سازمان متبوع شما لازم است که‌ نهادها و افراد جامعه‌ بین‌الملل در این زمینه‌ موضع گرفته‌ و اعمال نفوذ بنمایند.
بر همین اساس انتظار میرود این موارد را در ماموریت خود مد نظر قرار داده‌ به‌ دولت ایران گوشزد نمایید:
ــ عدم استفاده‌ از زبان کردی در مدارس و اداره‌ ها. هرگونه‌ نامه‌ نگاری رسمی به‌ زبان کردی بدون جواب خواهد بود و کودکان کرد ناچارند که‌ از شش سالگی به زبان فارسی تحصيل‌ کنند.
ــ تلاش‌های سیستماتیک برای تغییر هویت شهرهای کردستان ایران بویژه‌ شهرهایی چون کرمانشاه و ایلام با استفاده‌ از امکانات رسانه‌ ای و آموزش و پرورش دولتی، سرکوب شدید فعالیت‌های فرهنگی که‌ در راستاي فرهنگ کردی در این شهرها شکل میگیرد.
ــ عدم صدور اجازه‌ فعالیت برای‌ هر حزب یا اتحادیه‌ای که‌ مسائل کردها را دنبال کند. تاکنون گروه‌های زیادی تاسیس و از دولت ایران برای فعالیت‌های خود درخواست مجوز کرده‌اند اما به‌ هیچکدام از این گروهها مجوز داده‌ نشده‌ است.
ــ عدم اجازه‌ کردها برای استفاده‌ از نامهای محلی. سازمان ثبت‌احوال ایران از ثبت نامهایی که‌ نشان دهنده‌ هویت و فرهنگ کردی باشند سر باز میزند و به‌ همین دلیل شما افراد زیادی را در کردستان میتوانید ببینید که‌ نام اصلی آنها با نام اوراق شناساییشان متفاوت است.
ــ در میان زندان‌های ایران صدها کرد به‌ اتهام‌های سیاسی منجمله‌ عضویت در احزاب کردی بدون استفاده‌ از مرخصی یا حقوق اولیه‌ وجود دارند که‌ سال‌هاست در زندان به‌ سر می‌برند و هنوز هم هیچ نهاد حقوق بشری از وجود آنها اطلاعای ندارد. رژیم ایران با تهدید خانواده‌‌های این افراد از بازتاب یافتن نام این افراد جلوگیری می‌کند. لازم به‌ ذکر است که قریب به‌ اتفاق این زندانی‌ها بدون دسترسی به‌ وکیل و تنها در دادگاه‌های چند دقیقه‌ای به‌ زندان‌های طولانی مدت محکوم و در زندان به‌ سر می‌برند. از شما انتظار می‌رود که‌ از تکیه‌کنندگان بر مسند قدرت در ایران بخواهید که‌ با نظارت سازمان ملل نام تمام زندانی‌های سیاسی را آشکار، به‌ آنها امکان استفاده‌ از مرخصی و دیگر حقوق خود را بدهند، و امکان دادرسی عادلانه‌ را برای آنها فراهم کنند. از جمله‌ زندانی‌هایی که‌ در بدترین شرایط ممکن و با محکومیت‌های طولانی مدت در زندان به‌ سر می‌برند از زینب جلالیان و علی مرادی می‌توان نام برد.
ــ محمد صدیق کبودوند تنها به‌ اتهام تاسیس و فعالیت در سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان محکوم به‌ ١١ سال زندان شده‌ است و از سال ٢٠٠٧ بدون استفاده‌ از مرخصی و با محرومیت از حقوق اولیه‌ هر زندانی در زندان به‌ سر می‌برد.
ــ حداقل ۲۸ تن زندانی کرد که با اتهام‌های سیاسی و امنیتی مواجهند در زندان‌های سنندج، ارومیه، سمنان، رجایی‌شهر و سقز در انتظار اجرای حکم اعدام و یا تایید/نقض حکم دادگاه بدوی در دادگاه‌های عالی هستند. از جمله‌ این زندانی‌ها حبیب‌الله‌ لطیفی، شیرکو معارفی، زانیار مرادی و لقمان مرادی که‌ هیچکدام در روندی عادلانه‌ دادگاهی نشده‌‌اند و مدت‌ها را در زیر شکنجه‌ به‌ سر برده‌‌اند.
این موارد تنها بخش کوچکی از مواردی هستند که‌ دارای اهمیت اضطراری هستند و اگر جامعه‌ بین‌الملل، سازمان‌های بین‌المللی و شخص شما در ماموریتتان به‌ کمک ملت کرد در کردستان ایران نشتابید قطعا فاجعه‌ای که‌ در حال حاضر در آنجا در حال اتفاق افتادن است عمق بیشتری پیدا خواهد کرد. با تشکر از توجه‌ شما، لازم است به‌ این نکته‌ اشاره‌ شود که‌ اکنون مردم ایران و علی‌الخصوص مردم کرد در ایران که‌ به‌ شدت از دست یافتن به‌ کانال‌هایی برای بلند کردن صدای خود و رساندن آن به‌ گوش جامعه‌ بین‌المللی محروم شده‌‌اند با حساسیت، نگرانی و توجه‌ بسیار برنامه‌ و مواضع شما را دراین سفر دنبال می‌کنند.
حزب دمکرات کردستان ایران
دبیر کل
مصطفی هجری
٠٥/٠٦/١٣٩١
٢٦/٠٨/٢٠١٢