کوردستان میدیا

سایت مرکزی حزب دمکرات کوردستان ایران

مصطفی هجری: تهدید نظامی تحول ایجاد نمی‌کند و مثمرثمر نیست

21:48 - 19 فروردین 1391

کوردستان میدیا: مصطفی هجری، دبیرکل حزب در دیدار با فابیان، نماینده پارلمان بریتانیا، می‌گوید: تهدید نظامی به تغییر رژیم منجر نخواهد شد، و بهترین راه برای تحولات بنیادین در ایران حمایت از اپوزیسیون دمکراتیک می‌باشد.

مختصری از دیدار آقای فابیان و آقای مصطفی هجری
رویارویی اپوزیسیون کرد ایرانی با رژیم

در مورخ 9 اسفند 1390 آقای فابیان فرصت حضورو ملاقات با آقای مصطفی هجری دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، را پیدا کردند. این دیدار پس از سفر اخیرایشان به شمال عراق که موطن بسیاری از مردم کرد می باشد صورت گرفت. در این ملاقات فرصتی فراهم شد تا گفتگو و تبادل نظری صورت گیرد در باب شرایط اسفناک سیاسی ایران در تقابل با اپوزیسیون مخالف رژیم که بصورت وحشیانه ایی سرکوب می شود و در همان حال سران رژیم در پی گسترش فناوری هسته ایی با اهداف جنگ افروزانه می باشند.

آقای مصطفی هجری تاکنون از چندین سوءقصد تروریستی مصون مانده اند، آخرین مورد آن در سال 1386 شمسی تروری به قصد جان ایشان صورت گرفت. با این همه ایشان هنوز هم به طور راسخ حامی و مدافع یک حکومت دمکراتیک، فدرال و سکولار در ایران می باشند.
این دیدار با دعوت و پذیرایی آقای فابیان از آقای هجری در ساختمان پارلمان(بریتانیا) انجام گرفت. آقای هجری در این ملاقات نقطه نظر و دیدگاه خود در رابطه با وضعیت کنونی ایران را با ایشان در میان گذاشتند. آقای فابیان عضو پارلمان و کسی است که اشراف فراوانی بر مسائل خاورمیانه دارند و بسیار به وضعیت در حال رشد و توسعه ایران اهمیت می دهند.

آقای مصطفی هجری اظهار داشتند که:

1ـ اصلاحات در رژیم کنونی غیرممکن می باشد. انتخابات پیشین این موضوع را به اثبات رسانده است. رژیم برگزاری اتنخابات را بهانه ایی قرار داده است به منظور ادعای دارا بودن مشروعیت مردمی. با این وصف، از آنجا که انتخابات در ایران در شرایط آزاد و منصفانه برگزار نمی‌شود بطور قطع مشروعیتی که مورد ادعای رژیم می باشد حاصل نمی شود و از حمایت مردمی برخوردار نیست. اگر رژیم اسلامی در ایران از حمایت و پشتیبانی حداکثری برخوردار می بود، امکان برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه فراهم می شد.

2ـ تحریم‌ها تاثیرات قابل توجهی را بر اقتصاد ایران برجای گذاشته است. واحد پول ایران بیش از 40 درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است و این موضوع خود باعث کاهش سرمایه گذاری شده است. افزون بر این میزان تولید نفت به طور چشمگیری تنزل پیدا کرده و آمار بیکاری به صورت قابل ملاحظه ایی افزایش یافته است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که عدم رضایت مردم از رژیم به واسطه تحریمها افزایش یافته است. اگرچه رژیم در تلاش است که کشورهای غربی را در رابطه با وضعیت نابسامان اقتصادی مقصر جلوه دهد اما مردم خود بر این واقعیت آگاهند که سیاست خارجی رژیم موجب تحریمها بوده است. حزب دمکرات کردستان ایران نیز قویا بر این عقیده است که تحریمها بر توانایی رژیم در جهت دنبال کردن سیاستهای مخرب در منطقه تآثیرگذار بوده است. با اینهمه، تحریمها خود به تنهایی قادر نخواهند بود تغییری در رفتار و سیاست رژیم در رابطه با برنامه هسته ایش و یا عدم حمایت از سازمانهای مختلف تروریستی در منطقه را حاصل کنند.

3ـ توجه و تأکید کشورهای غربی بر موضوع سلاح هسته ای معقول و قابل درک است. نگرانی‌های جدی وجود دارد که الزامات عقلانی در رابطه با نابودی دو سویه در تقابل هسته ای توسط رژیم مذهبی ایران مورد توجه قرار نگیرد و در عین حال تهدیدات چنین رژیمی نسبت به کشور اسرائیل را به آسانی نمی‌توان از نظر دور داشت.

علاوه بر این خطرات و تهدیدات، یک ایران هسته ای می تواند زمینه ساز و محرک مسابقه تسلیحاتی در منطقه شود و هم اکنون مشاهده می کنیم که کشورهایی همچون عربستان سعودی، ترکیه و مصر در مسیر هسته ای شدن گام برمی‌دارند. به همان اندازه نگرانی از این سناریو وجود دارد که یک رژیم مجهز به سلاح هسته‌ای در تهران بە منظور گسترش نفوذ منطقه‌ای، گستاخ تر از گذشته حمایت خود از تروریسم بین المللی را افزایش دهد و باعث و بانی بی ثباتی هرچه بیشتر در خاورمیانه گردد. از سوی دیگر در صورت تأکید و تمرکز صرف بر سلاح‌های هسته‌ای بدون توجه لازم و مقتضی به دیگر جنایت‌های رژیم در رابطه با حقوق بشر و حقوق زنان این تصور را در ذهن مردم ایران باعث خواهد شد که ما به جایگاه آنان اهمیت نمی دهیم.

4ـ ما بر این عقیده ایم که به جای تلاش در جهت تغییر در رفتار و سیاست‌های رژیم زمان آن فرا رسیده که در فکر جگونگی تغییر رژیم باشیم. در همین راستا مؤثرترین راه حمایت و توانمندسازی اپوزیسیون دمکراتیک در ایران می باشد.

تهدید به حملات نظامی به مرکز هسته ای ایران به این دلیل که منجر به تغییر رژیم نمی‌شود مثمرثمر نخواهد بود. اگر چنین حملاتی صورت گیرد و رژیم کماکان بر مسند قدرت بماند بیش از گذشته علیه مردم خشونت به کار خواهد برد. در هر حال باید بر این موضوع تأکید کرد که در صورت مورد حمله قرار گرفتن ایران ما بر این باوریم که مردم به حمایت از رژیم برنخواهند خواست. اگر اپوزیسیون توسط جامعه بین المللی مورد حمایت و توانمندسازی قرار گیرد، امید و اعتماد افزون تری در دل مردم ایران زنده خواهد شد و اپوزیسیون را بصورت گسترده تری حمایت و پشتیبانی خواهند کرد.

برای مثال نمایندگان پارلمان می توانستند با دعوت از اپوزیسیون در جهت چگونگی همبستگی بیشتر بر روی اهداف مشترک تبادل نظر کنند.

با حمایت و پشتیبانی از اپوزیسیون دمکرات، فضایی بازتر و زمینه بهتری برای فرایند دمکراسی فراهم خواهد شد. آقای فابیان بر موضع حزب دمکرات کردستان ایران در رابطه با مخالفت با دخالت نظامی غرب در جهت سرنگونی حکومت ایران صحه می گذارد.

در صورت حمایت بیشتر و گسترده تر از فعالیت گروه‌های اپوزیسیون، فعالیت افرادی که در داخل ایران به دنبال تغییرات مسالمت آمیز هستند استمرار پیدا می کند و این موضوع مورد تأکید آقای فابیان است. آقای فابیان اظهار می دارد که:در روزهای آتی موضع گیری حکومت ایران د ر رابطه با بازرسان هسته ای سازمان ملل سند موثقی خواهد بود که آیا صداقتی در بیانات رژیم ایران وجود دارد و یا اینکه اساساً تنها در جستجوی برهم زدن هرچه بیشتر تعادل قدرت در منطقه می باشد.

منبع:
www.leedsne.co
ترجمه: ریبوار فانی

منتشر شده در وبسایت اختصاصی دبیر کل حدکا