کوردستان میدیا

سایت مرکزی حزب دمکرات کوردستان ایران

پلنوم سوم حزب دمکرات کردستان ایران خاتمه یافت

12:43 - 14 بهمن 1391

کوردستان میدیا: دفتر سیاسی حزب دمکرات کُردستان ایران در رابطه با پایان پلنوم سوم کمیته‌ی مرکزی این حزب اطلاعیه‌ای را منتشر کرد.

پلنوم سوم کمیته‌ی مرکزی حزب دمکرات مورخه‌ی هشتم بهمن آغاز و در آن مجموعه‌ مباحث و مطالب مرتبط با رخداد‌های سیاسی کُردستان، ایران، منطقه، جهان مطرح و بحث و بررسی گذاشته شد.

متن کامل این اطلاعیه که به وب‌سایت کردستان میدیا رسیده است در پی می‌آید:

به اطللاع می‌رسانیم که سومین پلنوم کمیته‌ی مرکزی منتخب کنگره‌ی پانزدهم حزب دمکرات کُردستان ایران با شرکت اکثریت اعضای اصلی و جانشینان کومیته‌ی مرکزی، صبح روز یکشنبه مورخه‌ی هشتم بهمن ١٣٩١، برابر با بیست و هفتم ژانویه‌ی ٢٠١٣ میلادی آغاز و پس از سه روز کار مستمر سه‌شنبه شب به کار خود پایان داد.

در آغاز پلنوم با یک دقیقه‌ سکوت به نشانه‌ی احترام به خون پاک شهیدان راه آزادی شروع و در آغاز دستور کار پلنوم که پیشتر به اطلاع اعضای کمیته مرکزی حزب رسیده بود به بحث گذاشته و بعد از تصویب آن، دبیر کل حزب مصطفی هجری به تحلیل سیاسی در مورد رویدادهای مابین پلنوم دوم و سوم حزب پرداخت.

تفسیر و تحلیل‌ها به طور کلی بیشتر مسائل و رویداد‌های جهانی، منطقه‌ای، ایران و کُردستان را طی این مدت در برگرفته بود.

در این بحث انتخاب مجدد بارک اباما به ریاست جمهوری ایالات متحده‌ی آمریکا و ارتباط جهانی و میزان تعامل و هم‌رأی بودن وی با کشورهای اروپایی اشاره شده و تأثیرات این تعامل و تحولات بر رخدادهای جهانی و منطقه به ویژه منطقه‌ی خاورمیانه بررسی شد.

موضوع دیگر بحث و گفتگو به وضعیت خاورمیانه و ناآرامی‌های این منطقه نظیر ادامه‌ی انقلاب مردم سوریه، آشفتگی در مصر اختصاص یافته و پیامدهای این وضعیت در مورد آینده منطقه مورد اشاره قرار گرفت.

در رابطه با ایران، تحلیل‌ها به مسئله‌ی اتمی جمهوری اسلامی ایران با جهان خارج اشاره داشته و با توجه به نگرانی جامعه‌ی جهانی از دسترسی جمهوری اسلامی به سلاح کشتار جمعی و بی‌نتیجه ماندن نشست‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای ١+٥ با جمهوری اسلامی و در این رابطه، بی توجهی این رژیم برای از بین بردن این نگرانی‌ها و ادامه‌ی این نشست‌ها بدون نتیجه‌ی مشخص، مورد بررسی قرار گرفت.

ادامه‌ی تحلیل و تفسیرها به تحریم‌ها‌ی اعمال شده که علیه رژیم ایران اعمال شده و تأثیرات این تحریم‌ها بر رژیم ایران از یک سو و وضعیت مردم از سوی دیگر پرداخته و پیش‌بینی می‌شود ادامه‌ی سیاست‌های جمهوری اسلامی، تحریم‌ها را تشدید و گسترده‌تر خواهد کرد.

در ادامه به وضعیت کشورهای منطقه به کلی اشاره شده و در همین رابطه گام‌ها و اقدامات دولت ترکیه و عبدالله اوجالان رهبر پارت کارگران کُردستان را برای گفتگو به منظور حل مسئله‌ی کُردها در این کشور از راه آشتی‌ جویانه به کاری مهم جهت منافع دولت ترکیه و کُردهای قلمداد کرده و امیدوار بود که این جریان ضمن موانع سر راه با نتایج مشخص و مثبتی پایان یابد.

آشفتگی و تنش‌‌ها‌ در عراق و تأثیرات آن بر حکومت اقلیم کُردستان بخش دیگری از موضوعات مورد بررسی در این گفتگو بود. دبیر کل حزب براین باور بود که این آشفتگی‌ها به این زودی‌ها خاتمه نخواهد یافت به ویژه اینکه رژیم جمهوری اسلامی با توجه به برنامه‌ریزی و کار و فعالیت‌های مستمر خود در حال عمیق‌تر کردن مشکلات و دشمنی ملت‌ها و آیین‌ها به نفع خود است، به همین دلایل لازم است کُردهای عراق متحد و یکپارچه و آگاهانه گام‌هایی را برای دور ماندن از نتایج ناخواسته این وضعیت بردارند.

در ادامه‌ وضعیت سوریه و ادامه‌ی جنگ و درگیری‌ها که نزدیک به دو سال است میان حکومت دیکتاتوری این کشور و مردم معترض صورت گرفته مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در این رابطه اشاره‌ شده بود که هر چند حکومت بشار اسد به علت کمک‌های بی‌دریغ متحدانش به ویژه جمهوری اسلامی ایران می‌تواند برای مدت دیگری کشتار مردم بی‌دفاع و زنان و کودکان سوریه را ادامه داده و کشور را بیشتر ویران کند، اما این اقدامات زیاد به طول نخواهد کشید و قیام مردم معترض سوریه این حکومت را سرنگون کرده و بشار اسد و افراد وابسته به وی را به سرنوشتی دچار خواهند کرد که طی دو، سه سال گذشته برخی از دیکتاتورهای دیگر به آن دچار شدند.

نسبت به وضعیت خواهران و برادران کُرد در این کشور دبیر کل حزب دمکرات ضمن نگرانی از وضعیت ده‌ها هزار خانواده‌ که در سرمای زمستان ناچار به ترک خانه و کاشانه‌ی خود شدند و در شرایط نامناسب به سر می‌برند، معتقد بود بدون شک ملت کُرد در این کشور پس از سرنگونی این حکومت، دستاوردهای سیاسی چشمگیری را به دست خواهند آورد. میزان و سطح این دستاوردها بستگی به میزان اتحاد نیروهای سیاسی و اقشار مختلف ملت کُرد و طرح و برنامه‌ی هماهنگ در این کشور خواهد داشت.

بخش مهمی از گزارش و گفتگو‌ها به مسئله‌ی ایران و آخرین رویدادها و تحولات در این کشور اختصاص داشت، در این بخش با اشاره به عمیق‌تر شدن مشکلات اقتصادی و سیاسی ایران به این نتیجه رسیده که سیاست‌های اشتباه و غیرمنطقی رژیم در داخل و خارج نه تنها توانایی کاهش این مشکلات را نداشته بلکه همه‌ی نشانه‌ها حاکی از این واقعیت است که وضعیت رژیم در همه‌ی زمینه‌‌ها، به ویژه شرایط زندگی مردم آشفته‌تر شده که نتیجه‌ی آن خشم و بیزاری مردم ایران از رژیم و ناامیدی جامعه‌ی بین‌المللی به ویژه غرب و خاورمیانه از تغییر رفتار و سیاست‌های رژیم بوده، به همین دلیل رژیم روزبه‌روز نسبت به مردم خشمگین و سیاست‌های بین‌المللی نگران شده و از ترس جنبش‌های اعتراضی مردم، سرکوب و شمار اعدام‌ها را افزایش داده است، دلیل دیگر این فشار و خشونت‌ها به آماده کردن نمایشی دیگر به نام انتخابان ریاست جمهوری دوره‌ی یازدهم مربوط بوده که قرار است در خردادماه سال آینده برگزار شود.
مسؤلان رژیم می‌دانند این نمایش نیز احتمالا نظیر نمایش سال ١٣٨٨ با اعتراض و استقامت مردم روبه‌رو شده، به همین دلیل قصد دارند مردم را ترسانده تا از وقوع هرگونه جنبش و اعتراض دیگری ممناعت بعمل آورند. در همین ارتباط مسؤلان نظامی و انتظامی و شخصت‌های دینی وابسته به رژیم و حتی خامنه‌ای علنا مشغول طرح‌ریزی و تهدید مردم بوده ، برای نمونه امنیتی کردن هرچه بیشتر کُردستان ایران و فشار بر روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی این بخش و دیگر ملیت‌های ایران به ویژه عرب‌ها طی چند ماه گذشته، نتیجه‌ی این سیاست است.

در بخش دیگری از گزارش دبیر کل حزب دمکرات کُردستان ایران بر کار و فعالیت حزب در فاصله‌ی بین پلنوم قبلی تا پلنوم سوم، فعالیت‌های ارتباطی حزب در این زمان به ویژه اهمیت امضاء کردن قرارداد حفاظت از حقوق کودکان و زنان در هنگام جنگ با ژنوکال و شرکت نماینده‌گی حزب در گردهمایی دوحه که مرکز تحقیقات الجزیره درباره‌ی مسئله‌ی کُرد برپا کرده بود و همچنین ادامه‌ی سیاست گفتگو و نزدیکی هرچه بیشتر با دوستان سابق به ویژه دیدار هیئت بلند پایه‌ی حزب به ریاست دبیر کل حزب و به دنبال آن دیدار هیئت بلند پایه‌ی دوستان قبلی از دفتر سیاسی حزب برای شرکت کنندکان بررسی کرده و بار دیگر بر ادامه‌ی سیاست همکاری و هماهنگی با احزاب اپوزیسون کُرد تأکید کرد.

بخش پایانی کار پلنوم به بررسی نتایج کار هئیت‌هایی که در نشت قبلی کمیته‌ی مرکزی در راستای انجام امور و تغییرات که در کنگره‌ی پانزدهم تصویب شده بود و وظیفه‌ی آماده کردن آیین‌نامه‌های جدید و بازنگری در برنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها به آنان محول شده بود اختصاص داشت.

کمیته‌ی مرکزی پس از بررسی دقیق و بازنگری به نتایج آماده شده‌ی هئیت‌ها و کار و فعالیت سه ماه گذشته، نظرات و پیشنهادات خود را برای برنامه‌ی‌‌ آینده‌ در نشست بعدی ارائه کرد.

با توجه به تمامی تحلیل‌ها و نظرات بیان شده آخرین بخش پلنوم به طرح نکاتی چند از سوی دبیرکل حزب برای آگاهی بیشتر و انجام بهتر و سریعتر امور که پس از بحث و بررسی به تصویب اعضای شرکت کننده در پلنوم رسید اختصاص داشت.

پلنوم سوم کمیته‌ی مرکزی منتخب کنگره‌ی پانزدهم حزب دمکرات کُردستان ایران پس از بررسی تمامی مطالبی که در دستور کار پلنوم قرار داشت ساعت ٣٠ : ١١ سه‌شنبه شب به کار خود پایان داد.

حزب دمکرات کُردستان ایران
دفتر سیاسی
یازدهم بهمن‌ماه ١٣٩١شمسی
سی‌ام ژانویه‌ی ٢٠١٣ میلادی