کوردستان میدیا

سایت مرکزی حزب دمکرات کوردستان ایران

مصاحبه‌ وب‌سایت کُردستان میدیا به مناسبت ٨ مارس با یک فعال حقوق زنان در آلمان

15:22 - 17 اسفند 1391

وب‌سایت کُردستان میدیا با نگاهی به مشکلات زنان در ایران در آستانه‌ی ٨ مارس روز جهانی زن، مصاحبه‌ای را با کژال نقشبندی فعال حقوق زنان انجام داده است که متن کامل این مصاحبه در پی می‌آید:
کوردستان میدیا: در حال حاضر در بخشی زیادی از زنان جهان تا اندازه‌ی زیادی توانسته‌اند به حقوقشان آشنا و برای آن فعالیت انجام دهند ولی اگر توجه کنید در ایران زنان پیشرفت چشم‌گیری به معنای مدرن نداشته‌اند، علت آن را در چه می‌دانید؟

ک.نقشبندی: در ایران به علت عقلیت مردسالاری و سنتی بودن جامعه، قانون بر اساس مذهب و دین بنیان‌گزاری شده و آشکارا در قوانین حقوق زن نقض و زن به عنوان شهروند درجه دوم محسوب می‌شود و حضور زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و.. ننگ و شرم محسوب و به شدت از آن ممانعت بعمل می‌آورند. حتی در فعالیت‌های مدنی محروم و حق ندارند خواستار تحقق حقوق خود باشند. ولی علی‌رغم همه‌ی خشونت‌هایی که در ایران هم از سوی حکومت و هم از سوی جامعه نسبت به زنان وجود دارد هنوز موفق نشده‌اند صدای اعتراض زنان را سرکوب کنند.
کوردستان میدیا: قوانین در سیستم حکومت اسلامی ایران تا چه اندازه باعث ضعف اعتماد به نفس و مانع پیشرفت و ترقی زنان بوده است؟

ک.نقشبندی: حکومت‌ایران آشکارا و به شدت مانع از پیشرفت و اعتماد به نفس زنان بوده و از راه قوانین به صورت قانونی یا شرعی زنان را قربانی و مورد خشونت قرار داده و این هم بیشتر زنان را به این باور می‌رساند که حقوقی ندارند و باید وابسته باشند و این هم سبب عدم اعتماد به نفس خواهد شد که نمونه‌ی بعضی از این قوانین علیه زنان عبارتند از: حجاب اجباری - صیغه‌کردن زنان - خشونت روابط جسنی بدون رضایت زن – چند همسری – ارثیه زن نصف مرد – شهادت دو زن برابر با شهادت یک مرد – بدون رضایت مرد زن حق طلاق ندارد و...
کوردستان میدیا: وظیفه‌ی زنان در ایران و به ویژه کُردستان برای تغییر قانون و جایگزین کردن قوانین دمکراتیک که حامی حفاظت از حقوق زنان باشد چیست؟

ک.نقشبندی: اقدام در جهت نشان‌دادن سیمای واقعی در نهادینه کردن دمکراسی و ترقی جامعه حقیقی بصورت عملی برای افزایش و ارتقاء سطح آگاهی و تغییر در رویکرد جامعه نسبت به زنان ضروری است.
کوردستان میدیا: سازمان‌های دفاع از حقوق زنان در ایران و خارج از ایران، برای آشنایی زنان به حقوق‌شان چه گام‌هایی را برداشته و لازم است چه فعالیت‌های دیگری را انجام دهند؟

ک.نقشبندی: واقعیت این است‌تلاش زیادی برای حل مشکلات و نبود خشونت علیه زنان و تلاش برای رسیدن به حقوق زنان در ایران چه در داخل و چه در خارج از ایران از سوی فعالان حقوق زنان چه مستقل و چه به صورت گروهی و سازمانی صورت گرفته، ولی متأسفانه ظلم و ستم حکومت اسلامی ایران نسبت به زنان آنقدر زیاد است که همه‌ی تلاش و کوشش فعالان حقوق زنان و همه‌ی سازمان‌های در سطحی پایین مشاهده خواهد شد.

فعالان حقوق زنان لازم است برای آشنا کردن زنان به حقوق‌شان جهت بالا بردن سطح آگاهی زنان تلاش کنند چونکه زن تا به حقوق خود آشنا نشود برای آن تلاش نمی‌کند. باید تلاش شود نشست‌ها و سیمنار در رابطه با مسئله‌ی زنان با شرکت افراد متخصص در زمینه‌ی حقوق زنان، دوره‌های آموزشی برگزار و مدام تلاش شود با نهاد جریان‌های مرتبط با مسئله‌ی زنان ارتباط برقرار شود. همچنین فعالان رسانه‌ای زنان برای مطرح‌کردن و اطلاع رسانی مسئله‌ زنان و آنچه که بسیار مهم است آموزش زنان جهت پرورش صحیح در خانواده، و پرورش کودک به شیوه‌ی درست و بر مبنای برابری زن و مرد برای ساختن جامعه‌ای برابر و عادلانه لازم و ضروری است.

ــ کژال نقشبندی، در منطقه‌ی ژاوروی اورامان متولد شده است. وی مسئول اتحادیه‌ی زنان دمکرات کُردستان ایران در کشور آلمان و همچنین نماینده‌ی زنان خارجی در منطقەای از کشور آلمان است.