کوردی    Kurdî

صفحه‌اول   اخبار    سیاست    اندیشه    حقوق‌بشر    اجتماعی    اسناد    دبیرکل    تماس با ما

رهبران شهید

پیشوا قاضی محمد

دکتر عبدالرحمن قاسملو

دکتر صادق شرفکندی

 

شماره جدید کوردستان

ارگان کمیته مرکزی

حزب دمکرات کردستان ایران

 

دیگر سایت ها

:: دفتر نمایندگی حزب در خارج از کشور

:: کنگره ملیتهای ایران فدرال

:: سایت دبیرکل حزب

:: اتحادیه زنان دمکرات کردستان ایران

:: سایت تلویزیون تیشک (TISHK TV)

:: اتحادیه دانشجویان دمکرات

:: سایت اتحادیه جوانان

:: خبرگزاری کوردستان میدیا

.:: سیاست ::.

 

گزیده‌ی رویدادهای مهم سال 1386

 

04-01-1387

تهيه: حسن سليمي
انتشار این شماره از روزنامه‌ی کردستان مقارن با پایان سال 1386

 هجری شمسی است. سال 1386 را در حالی به پایان می‌رسانیم که معضلات و بحران‌های لاینحل، بخش زیادی از زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر خویشتن قرار داده‌اند، ناگفته پیداست که با خاتمه‌ی سال 1386، بحران‌ها، وقایع و تضادها پایان نخواهند پذیرفت، لیکن در این نوشتار برآنیم که مروری بر تحولات مهم جهان، ایران، منطقه و کردستان داشته باشیم.


ـ در سطح جهانی

ـ در تاریخ 4/1/1386، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ی 1747 را که دومین قطعنامه در راستای تحریم برنامه‌های اتمی بلندپروازانه‌ی جمهوری اسلامی بود، به اتفاق آرا به تصویب رسانید. این قطعنامه در بردارنده‌ی چند
نکته‌ی حائز اهمیت بود، از جمله: جلوگیری از ارسال تسلیحات توسط ایران به کشورهای منطقه، بلوکه‌کردن حساب‌های مالی 28 شخصیت‌ و گروه، اعمال محدودیت بر سفرهای آن دسته از مقامات رژیم که مرتبط با این قبیل برنامه‌ها هستند. شایان ذکر است که مدتی پیش از آن نیز قطعنامه‌ی نخست (1737) علیه ایران به تصویب رسیده بود.
ـ در تاریخ 4/6/1386، اتحادیه‌ی جوانان دمکرات کردستان ایران در مراسم بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس انترناسیونال سوسیالیست جوانان (IUSY) شرکت نمود. در این مراسم مسئول هیئت نمایندگی‌های خارجی اتحادیه‌ی جوانان دمکرات کردستان ایران به نمایندگی از 143 سازمان عضو، از یکصد کشور جهان در (IUSY)، بیانیه‌ی یاد صدمین سال این سازمان را قرائت نمود.
ـ در تاریخ 8/6/1386، گروه "به‌ قابیل دست نزنید" که مرکز آن در ایتالیا می‌باشد، در گزارش سالانه‌ی خود، اشاره‌ای به افزایش شمار اعدام‌ها در ایران نمود. این گروه در گزارش خود در مورد ایران آورده بود: آمار اعدام‌ها در ایران به میزان دو برابر افزایش یافته است، که اعتراض شدید گروه‌ها و جمعیت‌های حقوق بشری و سازمان‌های معتبر جهانی مانند اتحادیه‌ی اروپا و سازمان ملل متحد را در پی داشت.
ـ در تاریخ 25/7/1386، جورج‌بوش، رئیس جمهور ایالات متحده‌ی آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید اظهار داشت: "رهبران سیاسی جهان اگر خواهان پیشگیری از جنگ جهانی سوم هستند، نباید بگذارند ایران به جنگ‌افزار اتمی مجهز شود، بوش همچنین افزود: تداوم فشارها علیه ایران سودمند خواهد بود.
ـ در تاریخ 6/8/1386، در یک انتخابات آزاد و دمکراتیک در کشور آرژانتین، "کریستینا فرناندز دی‌کوچنر" به عنوان نخستین زن در تاریخ این
کشور به ریاست جمهوری انتخاب گردید. نامبرده در اظهار‌نظرهایش پس از برگزیده‌شدن گفت که وی و هوادارانش در مقابل آرژانتین به شدت احساس مسئولیت می‌کنند، وی همچنین افزود نه‌تنها نسبت به مسئولیتش به عنوان رهبر جدید آرژانتین، بلکه نسبت به مسئولیت سنگین خود به عنوان یک زن نیز آگاه است.
ـ در تاریخ 11/8/1386، حزب "ببرهای تامیل" در یک بیانیه اعلام نمود که "تامیل سیلوان" رهبر شاخه‌ی سیاسی این حزب به دنبال حمله‌ی هواپیما‌های جنگنده‌ی سریلانکا جان باخته است. آگاهان سیاسی بر این باورند که کشته‌شدن "تامیل سیلوان" ضربه‌ی مهلکی بر پیکره‌ی ببرهای تامیل بوده است زیرا نامبرده حلقه‌ی رابط این حزب با جهان خارج بود.
ـ در تاریخ 24/8/1386، کمیته‌ی حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در رابطه با توقف اجرای حکم اعدام در سراسر جهان قطعنامه‌‌ای به تصویب رساند که در این قطعنامه از همه‌ی کشورهایی که حکم اعدام در آنها متداول است، خواسته شده که حقوق انسانی محکومین به اعدام را متناسب با استانداردهای جهانی در نظر بگیرند.
ـ در تاریخ 6/10/1386، "بی‌نظیر بوتو"، حامی دمکراسی و رهبر حزب مردم پاکستان در یک عمل ناجوانمردانه‌ی تروریستی جان خود را از دست داد. بوتو، نخست‌وزیر پیشین پاکستان، دختر "ذوالفقار علی بوتو" و سیاستمداری شجاع و دمکراسی‌خواه بود.
ـ در تاریخ 28/11/1386، پارلمان کوزوو در نشستی که از آن به عنوان "تاریخی" یاد نمود، به‌طور رسمی و یکجانبه، استقلال کوزوو از کشور صربستان را اعلام نمود. هاشم تاچی، نخست‌وزیر کوزوو در نشست پارلمان اظهار داشت: "ما رهبران مردم که به شکل دمکراتیک انتخاب شده‌ایم، اعلام می‌داریم کوزوو کشوری مستقل و دارای حاکمیت است، این تصمیم تاریخی مورد حمایت آمریکا و اتحادیه‌ی اروپا نیز قرار گرفت".
ـ در تاریخ 11/12/1386، دفتر ریاست جمهوری عراق اعلام داشت که فرمان تصویب حکم اعدام "علی حسن مجید" رسماً صادر شده است. شایان ذکر است علی حسن مجید به خاطر بمباران شیمیایی حلبچه به "علی شیمیایی" شهرت یافته است.

در سطح ایران و منطقه
در تاریخ 3/1/1386، نیروهای جمهوری اسلامی 15 تن از سربازان نیروی دریایی انگلستان را به بهانه‌ی نقض حریم آبی ایران دستگیر نمودند، این در حالی بود که هم انگلستان و هم عراق به طرز مستند ثابت نمودند که این 15 سرباز در داخل آب‌های عراق دستگیر شده‌اند. این عمل جمهوری اسلامی سبب افزایش شدید تنش‌ها در روابط ایران و انگلستان شده و جامعه‌ی جهانی این عمل رژیم را محکوم نمود.
ـ در تاریخ 25/3/1386، گردهمایی عظیم مخالفان جمهوری اسلامی در پاریس برگزار شد، این گردهمایی که تحت عنوان "همبستگی" تشکیل شد، بیش از 80 تن از نمایندگان احزاب، سازمان‌ها و شخصیت‌های سیاسی اپوزیسیون را به دور هم گرد آورد، این همایش سه روز به درازا کشید و طی آن نماینده‌ی حزب دمکرات کردستان ایران به طور فعال درباره‌ی مواضع و نظرات حزب و سیستم آینده‌ی ایران بحث و گفتگو کرد.
ـ آبان‌ماه 1386، بر اساس حکم دادستان کل آلمان، فرانک والنتا، تروریست معروف، کاظم دارابی از مجریان ترور میکونوس، از زندان آزاد شد. دارابی تروریست به جرم مشارکت در ترور دکتر صادق شرفکندی و همراهانش، توسط دادگاه برلین به 25 سال زندان محکوم شده بود که فقط 15 سال از آن را در زندان به سر برد.
ـ در تاریخ 9/9/1386، طی مراسم باشکوهی که در شهر "سیه‌نا"ی ایتالیا برگزار شد، جایزه‌ی آزادی مطبوعات ایتالیا، تقدیم به عدنان حسن‌پور و هیوا بوتیمار دو روزنامه‌نگار و فعال مدنی‌ای گشت که به اعدام محکوم شده بودند.
ـ در تاریخ 27/9/1386، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای علیه پایمال‌شدن حقوق بشر در ایران از جمله: شکنجه، شلاق، قطع اعضای بدن، سنگسار و اعدام در ملأ عام به تصویب رساند. در این رأی‌گیری 192 عضو مجمع عمومی، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که توسط کمیته‌های حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه شده بود، بررسی نموده و رژیم ایران را محکوم نمودند.
ـ در تاریخ 23/11/1386، سازمان تروریستی حزب‌الله لبنان یکی از فرماندهان عالیرتبه‌ی خود را از دست داد. نام این فرمانده "عماد مغنیه" بود که به اتهام برنامه‌ریزی و اجرای زنجیره‌ای از اعمال تروریستی چندین سال بود که در لیست سیاه پلیس آمریکا و دستگاه‌های امنیتی اسرائیل قرار داشت، به همین خاطر، نامبرده ناگزیر شد چندین سال به طور مخفیانه زندگی کرده و به "مرد سایه‌ها" ملقب گردد.
ـ در تاریخ 2/12/1386، ارتش ترکیه با یک نیروی ده‌ها هزار نفری و با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تکنولوژی نظامی، مرزهای اقلیم کردستان را درنوردیده و تا عمق 10 کیلومتری وارد خاک این منطقه شد. همزمان با آن ارتش ترکیه از راه هوایی، مناطق کوهستانی و روستایی کردستان را بمباران نمود. شایان ذکر است، این بیست‌وپنجمین باری بود که ترکیه بدون درنظرگرفتن معیارهای بین‌المللی اقدام به چنین عملی نمود.
ـ در تاریخ 12/12/1386، محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران از شهر بغداد دیدار نمود. این نخستین دیدار یکی از رؤسای جمهور حکومت اسلامی از بغداد هنگام به قدرت رسیدن این رژیم بود.
ـ در تاریخ 13/12/1386، شورای امنیت سازمان ملل متحد سومین قطعنامه‌ی تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نمود. در متن قطعنامه‌ی 1803 آمده است که با توجه به بی‌اعتنایی ایران به خواست‌های جامعه‌ی جهانی، مجازات‌های جدیدی علیه ایران در نظر گرفته شده‌اند که عبارتند از: ایجاد محدودیت‌ برای سفر مقامات ایرانی به خارج از کشور و بلوکه‌کردن برخی از دارایی‌های ایران در خارج از کشور.
ـ در تاریخ 17/12/1386، جایزه‌ی اولاف پالمه به خانم پروین اردلان اختصاص یافت. خانم اردلان یکی از بنیانگذاران مرکز فرهنگی زنان در شهر سنندج و از دست‌اندرکاران مجله‌ی "زنان" و سایت اینترنتی "تریبون فیمینیستی ایران" است. نامبرده همچنین از طراحان و فعالان کمپین یک میلیون امضا در ایران می‌باشد.

در سطح کردستان
ـ در تاریخ 12/2/1386، اتحادیه‌ی دانشجویان دمکرات کردستان ایران با برگزاری مراسم باشکوهی ضمن بزرگداشت دانشجوی شهید "اسماعیل شریف‌زاده"، این روز را به عنوان روز دانشجوی کرد تعیین نمود. این اتحادیه همچنین اعلام نمود، تعیین این روز به عنوان روز دانشجو از یک سو نکوداشت یاد و خاطره‌ی دانشجویان شهیدی است که در مبارزه ملی ـ دمکراتیک کرد در کردستان ایران مشارکت داشته‌اند و از سوی دیگر پاسخی است به نیاز جنبش دانشجویی کردستان به انتخاب سمبل‌های خود، تا هویت جداگانه‌ی این جنبش از جنبش سراسری دانشجویان ایران را مورد شناسایی قرار دهد.
ـ در تاریخ 22/4/1386، مردم در اکثر، شهرها و روستاهای کردستان ایران در نکوداشت یاد شهید دکتر قاسملوی همیشه جاودان، همچون سنت سال‌های قبل، به دعوت حزب دمکرات کردستان ایران، رأس ساعت 22 شب به مدت 3 دقیقه چراغ‌های منازل خود را خاموش نمودند و چندین شهر کردستان به حالت تعطیلی کامل درآمد.
ـ تیرماه 1386، با پیروزی تیم فوتبال باشگاه "هةوليَر" بر "نیروی هوایی" و کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر باشگاه‌های عراق و صعود به لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا برای نخستین‌بار در تاریخ یک باشگاه ورزشی کرد به این افتخار بزرگ نائل گشت که نمایانگر توسعه‌ی کردستان بود.
ـ در تاریخ 13/5/1386، اتحادیه‌ی جوانان دمکرات کردستان ایران با شعار "پیشروی به سوی آینده‌ای درخشان‌تر" کنگره‌ی چهارم خود را برگزار نمود در این کنگره که 3 روز به درازا کشید، اهمیت و بهای ویژه‌ای به مسئله‌ی جوانان به طور کلی و جوانان کرد به طور خاص داده شد.
ـ مهرماه 1386، در صفوف کومله‌ی انقلابی زحمتکشان کردستان ایران انشعاب به وقوع پیوست جناح منشعب از کومله، خود را به عنوان "رهبری کومله‌ی انقلابی زحمتکشان کردستان ایران ـ جریان اصلاح و توسعه" معرفی و طی بیانیه‌ای رسماً خود را به عنوان یک حزب جداگانه مطرح نمود.
ـ در تاریخ 7/7/1386، هنرمند پرآوازه‌ی کرد "شهرام ناظری" موفق به اخذ نشان "شوالیه" گردید. نشان شوالیه مهمترین نشان فرهنگی کشور فرانسه است که با حضور مشاوران فرهنگی رئیس جمهور فرانسه تقدیم شهرام ناظری گردید.
ـ در تاریخ 24/8/1386، "مقبل هنرپژوه" جوان‌ترین کوهنورد جهان، در سن 24 سالگی در بیمارستانی در شهر ارومیه دارفانی را وداع گفت. هنرپژوه عضو تیم ملی کوهنوردی ایران بود و چهارمین کوه بلند جهان یعنی "لوتسه" را فتح کرده بود. فتح این قله سبب گردید که نامبرده رکورد جوان‌ترین کوهنورد جهان را به نام خود ثبت کند.
ـ آبان‌ماه 1386، شهرداری "هةوليَر" طی یک اقدام ملی، دو خیابان مهم شهر هولیر پایتخت کردستان را به نام رهبران شهید و همیشه جاودان حزب دمکرات کردستان ایران، نامگذاری نمود. خیابان 100 متری به نام شهید پیشوا قاضی محمد و خیابان اصلی منتهی به دانشکده‌های ادبیات، مهندسی، اقتصادی و هنرهای زیبا به نام دکتر قاسملو نامگذاری شدند.
ـ در تاریخ 12/9/1386، طی مراسم باشکوهی، حزب دمکرات کردستان
ایران رسماً از جانب سازمان ژنواکال به عضویت پذیرفته شد. شایان ذکر است هیئت حزب دمکرات به سرپرستی آقای مصطفی هجری دبیرکل حزب دمکرات به همراه خسرو عبداللهی در شهر "ژنو" این معاهده را امضا نمود. این سازمان با عضویت حزب دمکرات دارای 35 عضو گردید، در حالی که جمهوری اسلامی تاکنون حاضر نشده سندی در مخالفت با مین امضا کند.
ـ در تاریخ 6/11/1386، حکومت اقلیم کردستان، کنفرانس سه روزه‌ای تحت عنوان "معرفی ژینوساید ملت کرد به جهانیان" در شهر هولیر برگزار نمود. شایان ذکر است که آقای مصطفی هجری، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، به صورت رسمی به این کنفرانس دعوت شده بود، در این کنفرانس بیش از 250 شخصیت حضور داشتند که هفتاد تن از آنان نویسنده، کارشناس و محقق امور جنایات بین‌المللی و یا عضو پارلمان بودند.
ـ در تاریخ 4 الی 7/11/1386، اتحادیه‌ی جوانان دمکرات کردستان ایران که دو سال از عضویت آن به عنوان عضو ناظر اتحادیه‌ی بین‌المللی جوانان سوسیالیست می‌گذشت، در بیست‌وششمین کنگره‌ی IUSY" که در "دومینکن" برگزار شد و 58 سازمان ویژه‌ی جوانان از 80 کشور جهان در آن شرکت داشتند، به عنوان عضو رسمی پذیرفته شد. عضویت جوانان در این سازمان جهانی گشایش پنجره‌ای دیگر به روی مسئله‌ی کرد به طور کلی و کردستان ایران به طور خاص بود.
ـ در بامداد روز 29 اسفند‌ماه، اتحادیه‌ی دانشجویان دمکرات کردستان ایران، اولین کنگره‌ی خود را تحت عنوان "خیزش" برگزار نمود. این اتحادیه در حالی اولین کنگره‌ی خود را برگزار نمود که جنبش دانشجویان کرد در ایران در فعالترین دوران خود به سر می‌برد.

 

این صفحه را برای دوستان خود میل کنید.

 

آدرس ایمیل فرستنده :  

 

آدرس ایمیل گیرنده :   

 

 

صفحه‌اول  |  اخبار  |   سیاست  |   اندیشه  |   حقوق‌بشر  |   اجتماعی  |   اسناد  |   دبیرکل  |   تماس با ما

تامین حقوق ملی خلق کرد در چهارچوب ایرانی دمکراتیک و فدرال

 جمعه، ۱۴ تیر ۱۳۸۷ خورشیدی